Wilt u ons helpen?

Dat kan op drie manieren

1. Schenken van producten en diensten

Bijvoorbeeld producten die niet meer verkocht worden

Kwalitatief goede voedingsmiddelen of andere producten zoals wasmiddelen, tandpasta, zeep e.d. die bijvoorbeeld niet verkocht kunnen worden omdat:
– het product uit het assortiment verdwijnt;
– de voorraad te groot is;
– de verpakking niet helemaal in orde is;
– de THT-datum (ten minste houdbaar tot) te dichtbij is.

Deze producten zijn van grote waarde voor de cliënten van de voedselbank! En zo draagt de voedselbank tegelijkertijd bij aan het optimaal benutten van kostbare voedingsmiddelen en andere producent.

Aanbieden van goederen en diensten

Denk hierbij aan het aanbieden van transportmiddelen, verzekeringen, verpakkingsmateriaal, kantoorartikelen, opslag- en inpakruimte voor producten.

Spaar DE-punten voor de voedselbank!

Help de voedselbank door de DE-punten van Douwe Egberts te sparen.

U kunt uw DE-punten doneren aan de Voedselbank door ze in de inzameldozen te doen bij de Jumbo Koedijkslanden en bij de Albert Heijn in het centrum.

De voedselbank krijgt in ruil voor deze punten koffie. Deze koffie is bestemd voor de klanten van de voedselbank.

Douwe Egberts doneert, bovenop de gespaarde punten/koffie, nog eens 20% extra pakken koffie.

Doe mee!

2. Het organiseren van een actie

Als club, vereniging, school, bedrijf, of particulier kunt u acties organiseren waarbij de opbrengst bestemd is voor de voedselbank. U kunt denken aan het inzamelen van producten of van financiële middelen waarvoor producten worden gekocht.

Als bedrijf, organisatie, kerk, vereniging, club of als particulier kunt u bijvoorbeeld een actie houden om producten in te zamelen.

Om u een idee te geven welke producten de voedselbank goed kan gebruiken, hebben wij een verlanglijstje samengesteld. Dit zijn overigens ook de producten die wij via de reguliere kanalen weinig of niet aangeboden krijgen omdat deze erg lang houdbaar zijn.

Download hier het verlanglijstje

3. Het bieden van financiële ondersteuning

Wat zou u kunnen doen?

  • Als kerk zou u zo nu en dan een collecte kunnen houden voor de voedselbank.
  • Als bedrijf, organisatie, vereniging, club of als particulier kunt u acties of evenementen organiseren waarbij de opbrengst bestemd is voor de voedselbank.
  • Als particulier kunt u door middel van een eenmalige bijdrage of door een automatische overboeking per maand, kwartaal of jaar de voedselbank financieel steunen.

Wij willen u vragen om contant geld dat bijvoorbeeld wordt ingezameld tijdens presentaties van de voedselbank of tijdens spontane acties, ook te storten op onderstaand rekeningnummer.

U kunt uw bijdrage of donatie overmaken naar:

  • rekeningnummer NL55RABO010.10.56.672
  • t.n.v. Stichting Voedselbank Zuidwest-Drenthe in Meppel
  • bij de omschrijving kunt u de naam van de gemeente vermelden om uw bijdrage specifiek ten goede te laten komen aan één van de uitdeelpunten.

Uw giften zijn belangrijk

De voedselbank krijgt geen structurele financiële ondersteuning voor het bekostigen van energie, verzekeringen, materiaal en voor transportmiddelen (w.o. vrachtauto). De voedselbank is volledig afhankelijk van giften, nalatenschappen of financiële sponsoring. Uw hulp is nodig om de voedselbank draaiende te houden. Uw financiële steun komt voor 100% ten goede aan werk van de voedselbank. Niemand bij de voedselbanken wordt betaald.

Als u iets wilt doen

Stuur dan een mail naar info@voedselbankzuidwestdrenthe.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u iets kwijt bij een specifieke voedselbank, stuur dan een mail naar het betreffende uitdeelpunt.