Vrijwilliger worden?

Er is elke week  ongelofelijk veel te doen bij de voedselbanken in Meppel, Hoogeveen en Westerveld. Want voor er een pakket klaar is voor onze klanten, moet eerst heel wat werk verricht worden. Daar zijn denkers en doeners voor nodig. Mensen die achter het beeldscherm zitten voor de administratieve processen. En mensen die hun mouwen opstropen en helpen met het sorteren, opbergen en spiegelen van producten, het inpakken en uitgeven van voedselkratten en allerlei activiteiten om te zorgen voor een schone en hygiënische werkomgeving.

Waarom werken bij de voedselbank?

Natuurlijk omdat het dankbaar en nuttig werk is. Maar het is ook gezellig. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je weet waar je het voor doet en meestal kost het je maar een paar uurtjes per week. En dat geeft voldoening. Eigenlijk heeft iedereen bij de voedselbank z’n eigen reden.

Niemand wordt betaald

Bij de voedselbank is geen enkele betaalde kracht. Iedereen, ook in de landelijke organisatie, is vrijwilliger. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.

Vrijwillig is niet vrijblijvend

Werken bij één van onze voedselbanken betekent werken met gemotiveerde, enthousiaste mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Het is belangrijk om daarom goede afspraken te maken over wat je activiteiten zullen zijn, wanneer en hoe lang je die zult doen en dat je je realiseert dat er op je gerekend wordt. Al onze vrijwilligers krijgen begeleiding van één van de coördinatoren van de betreffende voedselbank .

Welke functies zijn er?

Er werken op dit moment zo’n 115 vrijwilligers bij ons. Heel diverse mensen, met heel diverse taken. Regelmatig hebben we behoefte aan vervanging of uitbreiding. Kijk eens op onze pagina met Functies en beknopte functiebeschrijvingen of er iets bij is waarvoor je belangstelling hebt.

Belangstelling?

Download het Vrijwilligersformulier, vul deze in en stuur deze naar de Stichting Voedselbank Zuidwest-Drenthe. De adresgevens vindt u op het formulier.

Bekijk ook de actuele vacatures